Mercedes: “Er wordt ongelooflijk hard gewerkt maar ook de concurrentie zit niet stil”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In tegenstelling tot de voorbije jaren moet Mercedes dit jaar proberen om een achterstand goed te maken. Daarvoor zet het alles op alles om tegen de volgende race in Imola updates voor de W13 te introduceren.

Schade beperken was de voorbije races de opdracht bij Mercedes. Het kon bij momenten profiteren van steken die de concurrentie liet vallen maar uiteraard moet ook de eigen wagen een stuk sneller en competitiever gemaakt worden.

“Ik denk dat de mensen die het raceteam op tv zien denken dat het ons volledig team is maar dat is het niet,” vertelt James Vowles de hoofdstrateeg bij Mercedes.

“We hebben gelukkig een fabriek in Brackley en in Brixworth met honderden mensen die ieder mogelijk uur werken om onze F1-bolide snel en competitief te maken, een wagen die de titelstrijd wint.”

“Het werk dat tussen twee races plaatsvindt is ongelooflijk. Er zijn heel wat onderdelen, er zijn de upgrades, er is het begrijpen van de problemen die we hebben en hoe we de performance van de power unit en het chassis kunnen verbeteren.”

Mercedes moet proberen om haar achterstand in te halen maar in Imola zal de concurrentie volgens Vowles verschillende updates introduceren en het wordt volgens hem voor Mercedes dan ook vooral een kwestie van de kloof niet groter te laten worden.

“Je zal een evolutie bij de concurrentie zien,” aldus Vowles. “We moeten zien dat we hen op zijn minst bijbenen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print