Mercedes: “Ferrari is op het rechte stuk een halve seconde sneller”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is verbaasd over het verschil tussen Ferrari en Mercedes op de rechte stukken in Hockenheim. Mercedes zou alleen daar al zo’n halve seconde trager zijn dan Ferrari.


Ferrari is de voorbije races erin geslaagd om heel wat progressie te boeken met haar power unit. In die mate zelfs dat steeds meer in de F1-paddock weerklinkt dat niet langer Mercedes maar wel Ferrari over de krachtigste motor beschikt.

Op de Hockenheimring blijkt nogmaals dat Ferrari op de rechte stukken bloedsnel is, waardoor Sebastian Vettel redelijk probleemloos de polepositie wist te veroveren.

“Ze hebben een geweldige power unit,” aldus Toto Wolff. “We doen het goed doorheen allerlei bochten maar we kunnen de snelheid van Ferrari niet evenaren op het rechte stuk.”

“Ik denk dat we op de rechte stukken zo’n vijf tienden van een seconde verliezen,” schat Toto Wolff het verschil tussen Ferrari en Mercedes in. “Uiteraard hadden we dat niet verwacht maar in de Formule 1 moet je voor letterlijk alles klaar zijn en we moeten zien uit te zoeken hoe we meer vermogen krijgen.”

Toto Wolff wil zich naar eigen zeggen enkel en alleen focussen op Mercedes om zo de kloof met Ferrari te dichten. Dat zal nodig zijn want na de zomerpauze kondigen zich met races op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza twee hogesnelheidscircuits aan waarop pure motorkracht enorm belangrijk is.

“Er is geen seconde dat ik naar Ferrari wil kijken. Ik wil naar onszelf kijken, ik wil naar Mercedes kijken en zien of we iets gemist hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022