Mercedes gaat haar F1-bolide aanpassen na klachten van Lewis Hamilton

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes gaat de positie van de cockpit in de auto voor 2024 aanpassen nadat Lewis Hamilton had aangegeven zich niet lekker te voelen in het huidige exemplaar.

Tijdens de GP van Australië uitte Lewis Hamilton zijn ongenoegen over de positie van de cockpit van zijn Mercedes. Bij de W14 staat de cockpit namelijk verder naar voren gepositioneerd dan bij de Red Bull. Dit seizoen kan dat ongemak voor Hamilton niet meer verholpen worden maar voor de F1-bolide van 2024 wordt er rekening mee gehouden, dat laat teambaas Toto Wolff weten.

“Als je aan het rijden bent heb je het gevoel dat je op de voorwielen zit,” aldus Hamilton in Melbourne. “Dat is een van de ergste dingen als je met een auto rijdt.”

“Als je met je eigen straat auto zou rijden en je zou de voorwielen onder je benen zetten zou dat erg onprettig aanvoelen als je een rotonde tegenkomt.”

“Dat verandert de houding van de auto en hoe je de beweging waarneemt en dat maakt het moeilijker te voorspellen dan wanneer je achterin zit, meer in het midden, en dat is iets waar ik echt moeite mee heb.”

Toto Wolff liet in Azerbeidzjan weten dat de positie voor 2024 aangepast zal worden.

“We denken niet dat het een echt probleem is vanuit de technische kant maar om het gewoon uit de vergelijking te halen, gaan we de positie veranderen om de auto te optimaliseren en ervoor te zorgen dat de coureur op een goede plaats zit,” vertelde hij de verzamelde media.

“George Russell is vrij relaxed over de zitpositie maar voor Lewis is het belangrijk dus we gaan een compromis vinden.”