Mercedes gaat samenwerken met wielerploeg INEOS

Mercedes laat weten dat ze gaan samenwerken met de wieler- en zeilteams van INEOS. In 2019 wist de Britse wielerploeg met de Colombiaan Bernal de Tour de France te winnen.


De samenwerking tussen Mercedes-Benz Applied Science (MBAS) en INEOS moet een verrijking worden voor beide partijen.

“Toen Sir Jim Ratcliffe ons benaderde met het concept om de drie organisaties samen te brengen, die alledrie een bewezen staat van dienst hebben op het gebied van uitmuntendheid en hoge ambities voor de toekomst, zagen we meteen de mogelijkheid om ons bedrijf te laten groeien en te diversifiëren en om te leren van een aantal van de meest succesvolle teams in de wereldsport”, aldus Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes.

“We zijn erg enthousiast over het potentieel van deze overeenkomst in de komende maanden en jaren.”

Bij MBAS werken ondertussen achttien mensen aan een zeilboot voor de Britse zeillegende Sir Ben Ainslie die in 2021 een gooi wil doen naar de iconische America’s Cup door gebruik te maken van de kennis die MBAS gebruikt voor haar racewagens.

Naast het zeilteam zal MBAS ook gaan samenwerken met het wielerteam van INEOS dat met Egan Bernal de winnaar van de laatste Tour de France in haar rangen heeft.

De afdeling MBAS werd door Mercedes in maart opgericht om in navolging van McLaren Applied Technologies, Williams Advanced Engineering en Red Bull Advanced Technologies de technologische armslag van Mercedes te vergroten.

“Net als bij het fietsen en zeilen is de Formule 1 een sport die de prestaties van mens en machine met elkaar combineert, dus we zitten in een sterke positie om van elkaar te leren”, voegde Sir Jim Ratcliffe, oprichter en voorzitter van Ineos, toe.

“Samenwerking en innovatie is een belangrijk onderdeel van het succes van onze sportteams, dat wordt versterkt door deze samenwerking met Mercedes.”

Mercedes is niet de enige die haar horizonten verlegt want twee weken geleden raakte ook bekend dat McLaren naamsponsor zou worden van de wielerploeg Bahrain-Merida waar met onze landgenoot Dylan Teuns ook een ritwinnaar in de Tour de France aan de slag is.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021