Mercedes GP klaar voor ronde nummer vier

Met drie races achter de rug begint komend weekend de vierde veldslag om die felbegeerde wereldtitel van 2011. Mercedes GP blikt vooruit op de eerste Europese wedstrijd, de GP van Turkije.
image

Sinds 2005 bevindt de GP van Turkije zich op de kalender van de hoogste klasse binnen de autosport. Vooral Kimi Raikkonen (McLaren) kende er vanaf het begin succes. Telkens met een krachtbron van het Duitse Mercedes vlak achter zijn ruggenwervel. Maar liefst vier keer wist men er mede dankzij Mercedes de pole te veroveren. Vorig seizoen eindigde Michael Schumacher er in zijn minderwaardige MGP W01 als vierde. Wat mogen we in 2011 van de zevenvoudig kampioen verwachten?

“De terugkeer naar Europa is altijd een spannend moment. Vanaf dan wordt ons wedstrijdschema opvallend intenser. Ik heb genoten van de korte rust van de voorbije weken. Nu ben ik weer helemaal op zoek naar spanning en uitdaging. Het circuit van Istanbul Park is geweldig en bijzonder uitdagend voor de rijders. We rijden er tegen de klok in maar over het algemeen is het er leuk rijden. Men kon duidelijk zien dat het team in China al vooruitgang had geboekt. Met nieuwe ontwikkelingen hopen we het in Turkije nog beter te doen. Ik ben er erg van overtuigd dat we opnieuw een positief weekend zullen beleven”, aldus Michael Schumacher.

Teamgenoot Nico Rosberg kende in 2011 een iets slechtere start van het seizoen. In China klonk Rosberg ontevreden nadat hij nipt niet het podium had kunnen beklimmen. Niet veel later kwam de jonge Duitser al met een correctie van zijn eerdere verklaring. Het potentieel is er, dus zal hij daar in Europa opnieuw op vertrouwen.

“De eerste drie races waren een achtbaan van emoties. In Melbourne was ik niet zonder reden teleurgesteld. In China toonden we gelukkig aan dat de wagen en het hele team over voldoende potentieel beschikken. Het team zette zich enorm in de afgelopen weken. Hopelijk levert dat ons positieve resultaten op. Ik vierde Pasen met mijn familie en ben daardoor weer helemaal uitgerust voor de F1. In Istanboel spreekt vooral bocht acht me erg aan. Die neemt men, gedurende zowat acht seconden, volgas. De krachten lopen dan op tot 5G”, aldus Nico Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print