“Mercedes heeft een rekenening te vereffenen op Spa-Francorchamps”

Mercedes heeft sinds 2017 niet meer gewonnen op het circuit van Spa-Francorchamps. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft zijn team dan ook iets goed te maken op het circuit.


“Na een vrij weekend beginnen we nu aan de derde triple-header van het jaar. De volgende race brengt ons naar Spa waar we sinds 2017 niet gewonnen hebben. Het voelt alsof we hier in België nog een rekening te vereffenen hebben,” blikt Toto Wolff vooruit naar de GP van België.

De motorsportbaas van Mercedes steekt vervolgens de loftrompet af over het circuit maar benadrukt tegelijkertijd ook hoe uitdagend het circuit is.

“Het is een iconisch circuit en één van de favoriete circuits van de fans. Alles draait rond het vinden van de juiste afstelling en dat kan erg moeilijk zijn omwille van de grote verscheidenheid aan karakteristieken op het circuit. Aan de ene kant wil je zo weinig mogelijk drag op de rechte stukken maar aan de andere kant heb je een bepaalde hoeveelheid downforce nodig om snel door de bochten te kunnen gaan.”

“Er wordt regen voorspeld in de Ardennen, dat zal het er niet eenvoudiger op maken.”

Toto Wolff beseft dat het voor veel rijders en bij uitbreiding iedereen aanwezig op het circuit een mentaal zwaar raceweekend zal worden. Een jaar geleden overleed immers F2-piloot Anthoine Hubert na een tragische crash op Spa-Francorchamps.

“Dit weekend is ook de eerste keer dat we terugkeren naar België sinds het tragische overlijden van Anthoine Hubert vorig jaar. Het was een zwarte dag voor de volledige motorsportwereld en onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden terwijl we hem dit weekend herdenken.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print