“Mercedes heeft George Russell opzettelijk verkeerde banden gegeven zodat hij niet zou winnen”

Iedereen herinnert zich nog de beelden van de Mercedes-pitcrew die tijdens de GP van Sakhir aan George Russell de verkeerde banden gaf. Het was een enorm geklungel, geklungel dat volgens sommigen opzettelijk gebeurde.


Even terugblikken naar het tweede raceweekend in Bahrein. Na de GP van Bahrein test Lewis Hamilton positief op het coronavirus en de zevenvoudig F1-kampioen moet forfait geven voor de tweede race op het Bahrain International Circuit.

Niet onze landgenoot Stoffel Vandoorne maar wel Williams F1-piloot en Mercedes-protegé George Russell mag invallen voor Hamilton. En die invalbeurt van Russell is ongelooflijk sterk.

Op zaterdag moet hij maar nipt de duimen leggen voor Valtteri Bottas, de Fin verovert met slechts enkele duizendsten voorsprong op Russell de polepositie. Op zondag loopt het echter wel mis voor Bottas.

George Russell slaagt er immers in om de vaste waarde van het Mercedes F1-team te passeren en de leiding in de race te nemen. Russell controleert vervolgens de race maar tijdens een safety car-fase loopt het mis en wordt er geprutst met de bandenwissel.

Russell krijgt de verkeerde banden en moet even laten opnieuw binnenkomen. Door die foute banden werd ook de pitstop van Valtteri Bottas verprutst (VIDEO: De dramatische dubbele pitstop van Mercedes).

Al tijdens de race waren er speculaties dat Mercedes opzettelijk geprutst zou hebben om te vermijden dat Russell als invaller de race zou winnen en zo zou bewijzen dat bijna iedereen met de Mercedes F1-bolide races kan winnen en mogelijk zelfs kampioen kan worden.

Ook oud-voetballer Rene van der Gijp laat in een uitzending van ‘Veronica Inside’ verstaan dat hij er zo over denkt en zo wordt andermaal het sappige verhaal en de speculaties over wat er juist gebeurde tijdens de GP van Sakhir van onder het stof gehaald.

“Ik heb ook nog steeds het idee, maar daar zal ik wel de enige in zijn, dat ze dat toen expres gedaan hebben met die gozer en die banden. Anders zou er gewoon een gozer in de wagen van Hamilton winnen, dan kan jij er ook in gaan zitten”, aldus van der Gijp tegen presentator Wilfred Genee.

Veel F1-fans zullen het een ver gezocht verhaal vinden, maar zijn er in de Formule 1 niet al gekkere dingen doelbewust gebeurd? Nelson Piquet Jr. iemand?
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022