Mercedes hoopt dat ‘koelproblemen’ met de W11 tot het verleden behoren

Mercedes heeft naar eigen zeggen alles in het werk gesteld om er voor te zorgen dat haar nieuwe F1-bolide niet dezelfde koelproblemen heeft als de wagen van vorig jaar.


Vorig jaar kreeg de Mercedes W10 immers tijdens verschillende races af te rekenen met ‘koelproblemen’. Vooral tijdens de race in Oostenrijk moesten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas op zo’n manier rijden dat de motor niet oververhit geraakte.

Achteraf gezien bleek dat het ontwerp van de W10 aan de basis lag van de koelproblemen. Problematischer was echter dat de koelproblemen zonder ingrijpende wijzigingen niet meteen volledig verholpen konden worden.

De nieuwe Mercedes W11 zou komend seizoen niet dezelfde problemen mogen kennen omdat er bij het ontwerp enkele zaken gewijzigd zijn.

“We hebben de koeling van de wagen verbeterd,” aldus James Allison, technisch directeur bij Mercedes. “We hebben er voor gezorgd dat er meer contactoppervlak is, de radiator is dus in feite groter.”

“Het is moeilijk om zoiets te midden van het seizoen te doen zonder op andere vlakken veel bestraft te worden.”

“Tussen twee seizoenen kan je dat echter wel doen zonder dat je er nadelen van ondervindt, op een klein beetje extra gewicht na.”

Volgens Allison heeft ook de motorafdeling van Mercedes, Mercedes-AMG High Performance Powertrains, haar bijdrage geleverd om komend seizoen zonder koelproblemen te racen.

“Ze hebben hard gewerkt en er voor gezorgd dat de bedrijfstemperatuur van de motor hoger is, dit zorgt ervoor dat er op het vlak van koeling minder noodzaak is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021