Mercedes: “Iedere fout wordt genadeloos afgestraft”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft in de aanloop naar de GP van Bahrein toegegeven dat Mercedes in Australië in de fout is gegaan en dat dit seizoen zo’n fouten genadeloos worden afgestraft.


In Australië wist Sebastian Vettel in de Ferrari te zegevieren nadat hij tijdens de ‘virtuele safety car’ zijn pitstop afwerkte en vlak voor Lewis Hamilton opnieuw op de baan kwam. Hamilton en Mercedes slaagden er vervolgens niet meer in om Vettel te passeren en zo ging een zo goed als zekere overwinning verloren.

Kort na afloop van de race liet Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verstaan dat een zogenaamde ‘software glitch’ waarschijnlijk aan de basis lag van de nederlaag. Later liet Mercedes weten dat het een ‘bug’ had gevonden.

Toto Wolff geeft toe dat Mercedes een fout maakte en erkent ook dat zo’n fouten genadeloos worden afgestraft wanneer teams aan elkaar gewaagd zijn.

“We hadden verwacht dat het gevecht dit seizoen enorm close zou worden,” aldus Toto Wolff. “De eerste race heeft deze vermoedens bevestigd.”

“We hebben een fout gemaakt en hebben niet op ons maximaal haalbare niveau gepresteerd. Dit herinnert ons eraan dat dit de zwaarste en meest uitdagende raceserie is. Iedere fout wordt afgestraft.

Het verlies in Australië kwam hard aan bij het team, al wacht komend weekend met de GP van Bahrein al een nieuwe uitdaging en ongetwijfeld ook een nieuwe strijd met Ferrari.

“Het doet ons pijn om zoveel punten te verliezen, zeker wanneer je weet dat we over de snelheid beschikten om in Australië te winnen,” besloot Toto Wolff. “Uit zo’n pijnlijke ervaringen moet je leren. Het is ook door te oefenen dat je fouten maakt en dat je kan leren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023