Mercedes: “Iedereen heeft onze problemen gezien, we gaan tijd nodig hebben”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Bij Mercedes schuiven ze na afloop van de driedaagse F1-test in Bahrein de favorietenrol duidelijk in de schoenen van Red Bull, zo blijkt uit een video waarin Mercedes terugblikt op de test.

In de video geeft Mercedes toe dat ze problemen ondervonden tijdens de test. Eerst en vooral was er het probleem met de versnellingsbak maar daarnaast was het ook duidelijk zichtbaar dat de Mercedes F1-bolide zich veel wispelturiger en onvoorspelbaarder gedroeg dan de wagen van Red Bull.

“We hebben gelukkig heel wat beeldmateriaal waarover we kunnen beschikken. Zoals jullie ook konden zien, en het was van buitenaf voor iedereen duidelijk, dat de wagen zich niet goed gedroeg,” vertelt James Vowles, hoofd strategie bij Mercedes, in de video.

“In tegenstelling tot onze wagen gedroeg de wagen van Red Bull zich zeer stabiel en reed hij erg strak over de baan, zeker in de laatste sector van het circuit.”

“Ik denk dat het een redelijk eenvoudige en faire vergelijking is, het was van buitenaf zichtbaar en ik denk dat we het ook in de rondetijden konden zien.”

Volgens Vowles zal Mercedes tijd nodig hebben om de problemen aan te pakken en te verbeteren.

“We moeten eerlijk zijn en zeggen dat we momenteel de antwoorden voor onze problemen nog niet hebben, zeker niet slechts 24u na afloop van de test,” aldus Vowles. “We hebben ongelooflijk veel data ter beschikking en het is aan ons nu om te proberen begrijpen wat onze problemen veroorzaakt.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022