“Mercedes is niet in staat om te winnen”

Het is sinds 2010 het enige dat we zo ongeveer nog van hem horen. Michael Schumacher had ook van dit seizoen meer verwacht. Mercedes mag voorlopig nog niet aan overwinningen denken.
Voor de honderdste keer in een periode van twee seizoenen moeten we een identieke verklaring aflezen. Schumacher kent opnieuw een moeizaam seizoen terwijl er tijdens de winterstop veel meer van de wagen werd verwacht. De zevenvoudig wereldkampioen staat momenteel tiende in het klassement. Een positie die hij tien jaar geleden als rampzalig zou omschrijven.

Toch is het vooral Mercedes, en in het bijzonder Ross Brawn, dat haar doelstellingen moet omzetten in de praktijk. Ook de MGPW02 is volgens Schumacher geen winnende wagen.

“Men heeft een planning voor de toekomst opgesteld. Momenteel kan ik niet anders dan zeer optimistisch zijn. We bevinden ons echter niet in een positie om races te winnen. We verbeteren stap per stap en ondervinden ook telkens dat er een verbetering is. De Duitse GP haalt altijd veel herinneringen op. Hopelijk kunnen we daar nogmaals over een verbetering spreken. Vooral het weer zal ditmaal voor sensatie gaan zorgen. Onze medewerkers zijn dan weer volop bezig met het observeren van de juiste regelgeving. Er zijn dus meerdere aspecten om naar uit te kijken”, aldus Michael Schumacher.
a:1:{s:9:”file_name”;s:29:”schumacher_tvscherm_klein.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print