“Mercedes kan tegenover Lewis Hamilton dreigen met Sebastian Vettel”

Het nieuws dat Sebastian Vettel Ferrari zal verlaten deed het F1-wereldje op zijn grondvesten daveren en David Coulthard laat op de officiële site van de F1 zijn licht schijnen over de toekomst van de viervoudige wereldkampioen.


Toen het nieuws van de scheiding tussen Vettel en Ferrari bekend raakte werd een scenario waar de Duitser richting McLaren zou trekken als het meest waarschijnlijk aangenomen.

De geruchten waren er namelijk al een tijdje maar met het aantrekken van Daniel Ricciardo en het verlengen van de overeenkomst van Lando Norris werden ze gelijk naar het rijk der fabelen verwezen.

Momenteel zou Vettel dus moeten wedden op een zitje bij Renault of Mercedes. Volgens David Coulthard zou het ook kunnen dat er zich een derde hond zou kunnen gaan manifesteren in de strijd om de diensten van de Heppenheimer in de vorm van het nieuwe Aston Martin Racing van Lawrence Stroll.

“Gaat Sebastian Vettel naar Aston Martin?” stelt Coulthard zichzelf de vraag. “Misschien kunnen wat aandelen en het oog op een volgende fase in zijn carrière die wat speciale keuze wel verantwoorden.”

“Er zijn zoveel interessante dingen die in het spel kunnen komen, en één daarvan zou wel eens Lawrence Stroll kunnen zijn. Hij heeft grote plannen voor toekomstige successen voor Aston Martin, en in deze fase van Vettels carrière zou dat een briljante troef kunnen zijn in zo een team. Zeker als je bedenkt welke kennis en ervaring van Red Bull en Ferrari hij meebrengt.”

Als men Coulthard vraagt hoe realistisch hij zelf denkt dat dit scenario is antwoordt hij als volgt:

“Vroeger dacht ik dat alles mogelijk was in de Formule 1. Dus als iemand tijdens mijn carrière naar me toe was gekomen en zei: ‘Bernie Ecclestone heeft Ferrari gekocht en hij heeft zich als nummer één coureur ingeschreven’, dan zou het kunnen gebeuren! Het zou uiterst onwaarschijnlijk zijn geweest, maar wees nooit verrast in dit wereldje.”

Ten slotte denkt Coulthard ook wel dat ze Vettel bij Mercedes kunnen gebruiken als breekijzer in de onderhandelingen met Lewis Hamilton.

“Hoezeer ze ook van Lewis, Mercedes en Toto houden, het zijn zakenmensen, het zijn geen liefdadigheidsinstellingen,” zei Coulthard.

“Het is niet, ‘Oh Lewis, we houden zoveel van je, hier is een blanco cheque, schrijf het nummer in en we zoeken uit hoe we je dat kunnen betalen.’ Ze zullen hem het minimum willen betalen dat ze kunnen om meer geld te laten investeren in het bedrijf, en Hamilton wil natuurlijk het maximum.”

“Op dit moment moet Seb in een positie zijn waarin hij zijn onderhandelingen eisen bij moet stellen en hij heeft nu alleen Mercedes als een redelijk veilige gok op goede prestaties alvorens hij zich in het onbekende van Renault of Aston Martin stort.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner