Mercedes kent tegenvaller bij ontwikkeling nieuwe F1-motor voor 2019

Toto Wolff heeft te kennen gegeven dat de ontwikkeling van de nieuwe Mercedes F1-motor niet verloopt zoals verwacht.


“Er is een enorme ontwikkelingsrace bezig, vooral wat betreft het vinden van downforce, het verminderen van drag, en uiteraard is ook de motor een belangrijk onderdeel. We moeten meer pk’s toevoegen aan de motor,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tijdens de Hewlett Packard Enterprise-conferentie in Madrid.

“We leggen onszelf dan ook ambitieuze doelstellingen op. We hebben onszelf zes weken geleden hogere doelstellingen opgelegd omdat we geruchten hoorden dat anderen het enorm goed deden. We hebben onze doelstelling wat de rondetijd betreft voor de eerste race aangescherpt.”

Toto Wolff liet weten dat de ontwikkelingen voor de nieuwe wagen in 2019 niet helemaal van een leien dakje verlopen. Zo kreeg Mercedes wat de motorontwikkeling betreft. af te rekenen met een tegenvaller.

“We hadden enkele goede weken in de windtunnel. We hadden ietwat een tegenslag wat de motor betreft. We geloofden dat ons nieuw concept iets beter zou presteren,” aldus de Mercedes-motorsportbaas.

“Onze jongens zijn zeer ambitieus dus ik ben optimistisch. Je weet echter nooit, we zullen pas tijdens de eerste kwalificatie in Melbourne weten waar we staan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print