Mercedes krijgt van Pirelli gegevens F1-test Silverstone

Mercedes mag dan wel uitgesloten zijn van de Young Driver Test in Silverstone, toch zal het van Pirelli belangrijke data krijgen over de bandentest.
image
Mercedes werd door het Internationaal Tribunaal van de FIA uitgesloten van de Young Driver Test op het circuit van Silverstone. Op het eerste zicht was dat een lichte straf.

Nadien volgde echter de beslissing dat de teams gedurende één dag hun vaste racepiloten mochten inzetten om banden te testen voor Pirelli. Uiteraard probeerde Mercedes nog de kaart van de veiligheid te trekken en hoopte het zo om alsnog mee te kunnen testen, maar de FIA was onverbiddelijk. Geen deelname aan de test in Silverstone voor Mercedes, al krijgt het team wel de data die Pirelli aan de teams geeft naar aanleiding van de test in Silverstone.

“We geven alle teams dezelfde feedback en data zodat ze dezelfde informatie hebben over de test,” zei Paul Hembery, de motorsportbaas bij Pirelli.

“De teams krijgen een duidelijk programma met betrekking tot het testen van de banden. Ze moeten rijden waarmee wij zeggen dat ze moeten rijden. Ze zullen met de bandenstructuur uit 2012 rijden en dat met de medium en harde bandencompound, plus een prototypeband van de harde bandencompound. Ik vermoed dat Mercedes heel wat data heeft van de banden van vorig jaar en hoe dat hun aerodynamische afstelling beïnvloedt. Ik denk dat ze overduidelijk baat zouden gehad hebben bij deze test maar ze mogen niet rijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}