Mercedes levert bewust geen motoren aan Red Bull

Bij de renstal Red Bull verklaarde adviseur Helmut Marko dat Mercedes er bewust voor gekozen heeft geen motoren te leveren aan Red Bull. Mercedes vreesde namelijk dat Red Bull anders in 2010 te sterk zou zijn.
Vorig seizoen wilde Red Bull graag een overeenkomst bereiken met Mercedes. De motoren van Renault deden het sowieso al niet bijzonder goed en toekomstgericht werd de betrouwbaarheid toen al in twijfel getrokken.

Mercedes voorag toen al het maximaal aantal toegestane teams binnen de sport en daardoor zou een samenwerking met Red Bull onmogelijk zou zijn voor dit seizoen. Volgens Helmut Marko was het simpelweg Mercedes zelf dat angst had om Red Bull te zien verbeteren door het haar eigen product te verkopen.

“Mercedes wilde ons niet van motoren voorzien. Ik wil zeker niet arrogant overkomen maar ze hadden gewoon angst. Mercedes wist dat hun motoren ons nog meer voordeel zouden opleveren en dat ze ons in 2010 niet zouden kunnen volgen op de circuits”, zo verklaarde de adviseur van Red Bull.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}