Mercedes maakt zich zorgen: “We begrijpen niet wat er met onze wagen gebeurt”

Mercedes en Lewis Hamilton mogen in de titelstrijd dan wel een goede zaak gedaan hebben, toch maakt Mercedes zich zorgen over haar wagen.

Lewis Hamilton mocht tijdens de race van op de polepositie vertrekken maar de Brit verloor al snel de leiding in de race. Hamilton, en vooral Bottas, konden geen vuist maken tegenover de Red Bulls. Op het circuit van Sepang, dat normaal erg goed bij de bolide van Mercedes zou moeten passen, was Mercedes haar racesnelheid plots een heel stuk minder goed.

Bij Mercedes maken ze zich dan ook zorgen over de wispelturige snelheid van hun F1-bolide. De ene race is die immers razendsnel, terwijl hij de andere race plots niet competitief is.

“Ik ben enorm down moet ik zeggen,” vertelde Toto Wolff na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’. “Je kan niet gewoon naar het resultaat kijken en zeggen dat we meer punten hebben dan Ferrari.”

“Als je vandaag naar de echte snelheid kijkt dan zouden we pas vijfde geweest zijn. Dat is iets om je zorgen over te maken.”

“We hebben dit raceweekend zoveel snelheid verloren,” ging de Mercedes-motorsportbaas verder. “We waren een halve minuut trager dan Ferrari. Indien Max tot het einde zou gepusht hebben dan zouden we waarschijnlijk ook een halve minuut trager dan Max geweest zijn.”

Toto Wolff maakt zich vooral zorgen omdat het geen duidelijk idee heeft over de oorzaak waardoor het plots veel trager is dan de concurrentie.

“Indien we de oorzaak zouden kennen dan was het veel eenvoudiger. Hoe kan een wagen die zo enorm snel is op heel wat circuits plots zoveel tijd verliezen door een band die oververhit,” vraagt Toto Wolff zich af.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print