Mercedes: “We moeten ons focussen op de starts, niet op de strategie”

Er was heel wat controverse gemoeid bij de aanrijding tussen Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen tijdens de openingsronde van de GP van Groot-Brittannië, maar Toto Wolff wilt dat zijn team de zaken verbeteren die ze zelf onder controle hebben.


Voordat Lewis Hamilton met zijn neus in de verkeerde richting stond na de aanrijding met Kimi Räikkönen, kende de Brit een slechte start, waardoor hij al meteen twee plaatsen verloor.

Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, erkent dat de start één van de sterkste punten van Ferrari is, waardoor hij zijn team aanspoort om beter van de startlijn te komen en niet te gaan focussen op acties van andere teams.

“We moeten eerst begrijpen waar we dingen kunnen verbeteren”, zegt Wolff. “We moeten zeker verbeteren bij de start, om incidenten zoals op Silverstone te voorkomen.”

Afgelopen week kwam Mercedes in het nauw nadat ze een verkeerde beslissing maakten in verband met de strategie voor Hamilton, waardoor de Brit de leiding in de race kwijt was. In Silverstone denkt Wolff dat zijn team correct handelde door op de baan te blijven en plaatsen te winnen, in plaats van een pitstop af te werken gedurende de periode van de safety car.

“De strategie was vrij goed. We besloten plaatsen goed te maken tijdens de safety car en dat was volgens mij de juiste keuze. Mochten we wel een pitstop hebben afgewerkt tijdens de safety car, dan hadden we de race ook niet gewonnen.”

Van de laatste vijf races won Mercedes enkel in Paul Ricard, maar Wolff probeert het positieve te zien van de gemiste kansen op circuits waar de Zilverpijlen normaal gezien erg sterk zijn.

“We hebben reeds gezien dat het dit seizoen niet hetzelfde patroon is als afgelopen jaren. Elk team brengt updates mee naar elke race. Het begrijpen van de banden is erg belangrijk dit seizoen. Soms begrijp je de banden goed, de andere keer niet.”

“Mocht het tien graden kouder geweest zijn, dan zouden we waarschijnlijk een grotere voorsprong hebben op de andere teams. Jammer genoeg was dat niet het geval en daar moeten we uit leren. We moeten de banden onder controle proberen krijgen.”

“Ik had graag een voorsprong gehad op de andere teams in Canada, Oostenrijk en Groot-Brittannië, want we verliezen weer wat terrein in Hongarije en Singapore. Maar we zullen zoveel mogelijk punten proberen scoren.”

In de strijd om het kampioenschap moet Hamilton nu acht punten toegeven op leider Vettel. Bij de teams leidt Ferrari met 20 punten meer dan Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen