Mercedes: “Motoren aan McLaren leveren vormt geen prioriteit”

Komt het al dan niet tot een breuk tussen McLaren en Honda en keert McLaren vervolgens terug naar Mercedes-motoren? Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff behoort het leveren van motoren aan McLaren alvast niet tot het prioriteitenlijstje van Mercedes.

McLaren zette eind 2014 haar samenwerking met Mercedes als motorleverancier stop. De renstal had meer dan een jaar daarvoor met veel tromgeroffel haar hernieuwde samenwerking met Honda aangekondigd.

Uiteraard werd daarbij meteen verwezen naar het roemrijke verleden dat beide partijen met elkaar deelden. 2015 mocht dan misschien nog als overgangsjaar beschouwd worden, ook 2016 verliep boordevol problemen. McLaren en Honda hoopten dit jaar gezamenlijk de problemen te overwinnen en een serieuze sprong vooruit te nemen. Niets is echter minder waar. McLaren beleeft momenteel haar meest dramatische seizoensstart ooit.

Raceweekend na raceweekend wordt het met motorproblemen geconfronteerd en er gaan steeds meer stemmen op dat McLaren zou overwegen om de samenwerking met Honda stop te zetten en zou terugkeren naar motoren van Mercedes.

Opmerkelijk is dat geen van beide partijen formeel iets ontkennen, ook Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes niet;

“Het leveren van krachtbronnen aan McLaren is momenteel geen prioriteit”, vertelde Toto Wolff tijdens een gesprek met GPUpdate.net. “We zouden het liefst zien dat McLaren en Honda hun problemen oplossen. Als je als toekomstige bruid wordt gezien, wil je ook dat de scheidingspapieren eerst volledig zijn ingevuld alvorens je het bed induikt.”

Na het wegvallen van Manor Racing levert Mercedes nog maar aan twee klantenteams motoren, waardoor er dus nog maar drie teams met Mercedes-motoren rijden. Theoretisch zou Mercedes dus gerust opnieuw een extra team van motoren kunnen voorzien.

“Jazeker, dat moet geen probleem zijn,” vertelde Toto Wolff. “Echter, op enige speculatie ga ik niet in – de prioriteit van Honda is om in de F1 te blijven en bovendien een goed functionerende relatie te hebben met haar klanten, het is niet aan ons om ons daarmee te bemoeien.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022