Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff investeert in Aston Martin

Toto Wolff heeft een persoonlijke investering in Aston Martin gedaan, als motorsportbaas blijft hij echter verbonden aan Mercedes.


Er waren al langer speculaties die Toto Wolff aan Aston Martin linkten, er werd zelfs gespeculeerd dat hij de nieuwe CEO van Aston Martin zou worden. Die speculaties kwamen er onder andere doordat Toto Wolff en Lawrence gezamenlijk terugkeerden uit Australië.

Samen met een consortium zorgde Lawrence Stroll ervoor dat Aston Martin een financiële injectie kreeg en van een eventuele ondergang gered werd. Daar tegenover staat dat het Racing Point F1 team vanaf 2021 het Aston Martin fabrieksteam wordt.

Toto Wolff zou door zijn investering dan weer 4,77 procent van de aandelen van Aston Martin in handen hebben gekregen. Binnen een week vertegenwoordigen die aandelen door een lopende rechtenkwestie echter nog maar zo’n 0,95 procent van het bedrijf.

Ondanks de investering in Aston Martin ziet het er echter naar uit dat Toto Wolff ook in 2021 gewoon verbonden zal blijven aan Mercedes. Mercedes zal ook motoren leveren aan het Aston Martin F1-team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed