Mercedes-motorsportbaas verkoopt zijn laatste Williams-aandelen

Toto Wolff, momenteel motorsportbaas bij Mercedes, heeft zijn laatste participatie aandelen in Williams verkocht.

Toto Wolff stapte in 2009 als investeerder in bij Williams Grand Prix Holdings. Voor Toto Wolff was het destijds een puur zakelijke investering maar geleidelijk aan raakte hij actiever betrokken bij de F1-activiteiten van Williams.

Wolff maakte in 2013 de overstap naar Mercedes Grand Prix, waarna hij besloot zijn aandelen in Williams van de hand te doen. Toto Wolff wenste echter niet aan eender wie te verkopen.

Uiteindelijk vond hij in de Amerikaan Brad Hollinger een geschikte investeerder, iemand die volgens Toto Wolff de juiste motieven heeft en het op de langere termijn goed voor heeft met Williams.

De voorbije twee jaren verkocht Toto Wolff telkens vijf procent van de aandelen in Williams aan Brad Hollinger. Nu volgde dus het laatste pakket aandelen dat de Mercedes-motorsportbaas aanhield in Williams.

“Ik ben verrast hoe emotioneel ik op deze dag ben, de dag waarop ik mijn laatste zakelijke banden met Sir Frank Williams en het Williams-team verbreek,” aldus Toto Wolff. “Ik wens hem en Williams het allerbeste voor de toekomst.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print