Mercedes onthult oorzaak van gebrek aan topsnelheid in Bahrein

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens het Mercedes F1 team werd het gesprek aan topsnelheid tijdens het eerste raceweekend niet veroorzaakt door de Mercedes-motor maar had dit een aerodynamische oorsprong. 

De Mercedes F1-bolide haalde in Bahrein niet de topsnelheid die de concurrentie haalde. De geruchtenmolen draaide op volle toeren en er werd gesuggereerd dat een probleem met de Mercedes-krachtbron aan de basis daarvan zou liggen. Bij Mercedes ontkennen ze dat echter en laten ze weten dat een andere oorzaak aan de basis ligt van de lagere topsnelheid.

“Ik denk dat het meeste verschil komt door het formaat van onze achtervleugel,” aldus technisch directeur James Allison. 

“Als je één voor één frontaal naar de F1-bolides op het rechte stuk kijkt en dan vooral naar de achtervleugel dan zal je zien dat wij met de grootste achtervleugel rijden.”

“De achtervleugels bepalen in belangrijke mate de hoeveelheid drag die een wagen heeft, die hoeveelheid drag bepaalt dan weer in sterke mate de topsnelheid aan het einde van het rechte stuk.”

“Er zullen uiteraard nog andere verschillen zijn, zoals kleine verschillen in het vermogen van de motoren. Maar ik denk dat geen van de teams goed weet wat de pikorde momenteel is, er zullen sowieso kleine verschillen zijn.”

“De achtervleugels, daar kan je echter meteen het verschil zien, en wij hebben overduidelijk de grootste achtervleugel.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner