Mercedes ontkent: “Pirelli heeft banden GP van Spanje niet voor ons aangepast”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff ontkent dat Mercedes invloed heeft uitgeoefend op de FIA en Pirelli om de bandencompounds voor de GP van Spanje aan te passen.


Enkele weken geleden raakte bekend dat Pirelli de bandencompounds voor de races in Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk enigszins zou aanpassen. Volgens sommigen zou dat expliciet op vraag van Mercedes gebeurd zijn.

Het loopvlak van de banden is 0,4 millimeter dunner en dit om blistering te voorkomen. De teams ondervonden tijdens de wintertests in Barcelona op dat vlak heel wat problemen. Door de banden 0,4 millimeter dunner te maken wegen de F1-bolides in Barcelona trouwens een kilo minder.

“Is ‘bollocks’ een slecht woord in het Engels?” vroeg Toto Wolff zich af. “Zever. Al de teams hadden last van blistering, zeer hevige blistering tijdens de test in Barcelona.”

“Red Bull, Ferrari en ook wij. Ik denk dat ook McLaren er last van had. De banden zouden het tijdens de race niet uitgehouden hebben.”

“De omgevingstemperatuur en baantemperatuur was ijzig. Omwille daarvan heeft Pirelli de dikte van de banden aangepast om het blisteren te voorkomen. Daarin zijn ze succesvol geweest want we hebben het nu op geen enkele wagen gezien.”

“Ik heb dan ook geen idee waar de geruchten vandaan komen dat we invloed hebben uitgeoefend op Pirelli en de FIA zodat ze de banden zouden aanpassen. Ik heb zoiets nog nooit succesvol gezien, waarom zouden ze het doen?” besloot de Mercedes-motorsportbaas.

Opvallend is echter wel dat Mercedes voor het eerst sinds de GP van Australië opnieuw de polepositie wist te veroveren. Volgens Toto Wolff ligt dat echter niet aan de ‘aangepaste’ banden.

“We lijken competitief te zijn wanneer de omgevingstemperatuur en baantemperatuur iets koeler zijn,” aldus Wolff. “Ook de voorbije jaren was dat het geval. We werken nu aan een systeem zodat we het klimaat iedere race kunnen veranderen!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print