Mercedes over nieuw F1-reglement 2021: “Nu begint de fun pas”

Volgens James Allison, technisch directeur bij het Mercedes F1 team, begint voor de teams nu pas de ‘fun’ wat betreft het nieuwe F1-reglement dat vanaf 2021 ingaat.


Na maanden van discussies en onderhandelingen is het F1-reglement dat vanaf 2021 gehanteerd zal worden eindelijk bekend. Het nieuwe reglement moet voor meer spektakel zorgen maar voorafgaand daaraan wacht de F1-teams nog heel wat werk, dit terwijl ze ook nog volop bezig zijn met het seizoen 2020.

Bij Mercedes zijn ze alvast enthousiast dat ze eindelijk concreet aan de slag kunnen gaan met de voorbereidingen voor de wagen van 2021. Volgens technisch directeur James Allison begint nu de ‘fun’ zelfs voor de teams.

“Je moet al een rare F1-engineer zijn indien je niet opgewonden raakt door de grote hoeveelheid nieuwe regels die in zullen gaan. Je gaat op zoek naar nieuwe opportuniteiten en probeert binnen de nieuwe regels om een zo snel mogelijke wagen te maken,” aldus Allison volgens ‘Motorsport.com’.

“Het werk van de afgelopen jaren, en in het bijzonder de de climax van de afgelopen weken en maanden, was voor ons wat pijnlijk. Nu begint de fun echter. Je hebt het pamflet in je handen en je gaat er mee aan de slag.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021