Mercedes past doelstelling aan: “Tweede plaats in het kampioenschap is erg belangrijk voor ons”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes moesten ze na een erg moeilijk seizoensbegin hun doelstellingen voor dit seizoen aanpassen. Volgens technisch directeur James Allison is het behalen van de tweede plaats in het constructeurskampioenschap het doel.

“We begonnen met grootse verwachtingen aan het seizoen,” blikt James Allison terug op het seizoen tot dusver. “We moesten even wennen aan onze positie, zeker in verhouding tot helemaal vooraan het veld, maar de reactie van het team was bewonderenswaardig.”

“Redelijk snel wisten we wat er fout zat en geleidelijk aan hebben we de situatie recht getrokken.”

“Aan het begin van het jaar waren we het vierde snelst, we werden verslagen door een klantenteam, dat was frustreren. Ferrari versloeg ons ook.”

“Geleidelijk aan slaagden we erin om hen achter ons te houden. Iedereen deed zijn deel, van de strategie tot engineering, betrouwbaarheid, het bouwen van de wagen, de rijders die van halve kansen gebruik maakten om heel wat punten te behalen.”

“Ook al voldoet het niet aan onze initiële doelstelling, de tweede plaats is echt belangrijk voor ons. Zeker tijdens de tweede seizoenshelft waarin onze focus naar de W15 zal verschuiven.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner