Deze Mercedes F1-bolide moet Lewis Hamilton een achtste wereldtitel bezorgen: de W12

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft haar nieuwe F1-bolide aan het grote publiek voorgesteld. De nieuwe F1-bolide kenmerkt zich net als vorig jaar door een zwarte livery, dit in teken van de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit. Het logo van AMG is opvallend meer aanwezig, dit om de intensere samenwerking tussen Mercedes en AMG in de verf te zetten.

De Mercedes W12 moet Lewis Hamilton aan zijn achtste wereldtitel in de Formule 1 helpen, wat een absoluut record zou zijn. Momenteel deelt Hamilton het record nog met Michael Schumacher, allebei hebben ze zeven wereldtitels achter hun naam staan.

Sinds de introductie van de V6-hybridemotoren in de Formule 1 in 2014 kroonde Mercedes zich telkens bij de teams tot wereldkampioen. Zeven wereldtitels op rij, een absoluut record, of wat had u gedacht?

Het was ook steeds een Mercedes-rijder die zich tot wereldkampioen kroonde. Zes keer was het Lewis Hamilton, één keer Nico Rosberg. Voor de Duitser was het in 2016 meteen ook het signaal om op een hoogtepunt afscheid te nemen van de Formule 1.

Voor Valtteri Bottas betekende het een droomtransfer van Williams naar een topteam. De Fin hoopte stiekem om zelf voor de wereldtitel te kunnen strijden maar Bottas slaagde er tijdens vier seizoenen bij Mercedes geen enkele keer in om Hamilton echt te bedreigen in de strijd om de titel.

Midden vorig seizoen verlengde Mercedes al het contract van Bottas, op de contractverlenging van Hamilton was het opmerkelijk genoeg wachten tot begin februari. Hamilton kreeg ook slechts een nieuw contract van één seizoen, de voorbode van een F1-afscheid na het behalen van een achtste wereldtitel?

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen