Mercedes: “Problemen met versnellingsbak doken uit het niets op”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor Mercedes verliep de eerste van drie testdagen niet ideaal. Al tijdens de voormiddag werd Mercedes immers geconfronteerd met problemen. Valtteri Bottas kon door problemen met de versnellingsbak slechts zes rondjes afleggen.

Al tijdens het installatierondje liet Bottas weten dat er problemen waren met de aandrijving van de wagen. Bottas keerde terug naar de pitbox en de mecaniciens van Mercedes mochten meteen aan de slag. De versnellingsbak op de Mercedes W12 werd vervangen, een klus die pas voltooid was toen er tijdens de ochtendsessie nog maar 45 minuten te gaan waren.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff doken de problemen uit het niets op, bij Mercedes hopen ze nu vooral dat er op zaterdag en zondag geen nieuwe problemen opduiken.

“Het was geen goede start, het probleem met de versnellingsbak dook uit het niets op en we hebben het nog niet kunnen identificeren en begrijpen,” aldus Wolff.

“Ik hoop dan ook dat de rest van de test vlotter zal verlopen. Als we met nog problemen worden geconfronteerd, dan is er niet veel wat je kan doen als er maar drie testdagen zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen