Mercedes: “Red Bull wordt de grootste bedreiging”

Technisch directeur van het Mercedes F1 team, James Allison, gelooft dat Red Bull komend F1-seizoen de grootste bedreiging zal vormen.


Daniel Ricciardo zette gisteren een nieuw ronderecord neer in Barcelona en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan, zeker niet bij Mercedes. De Australiër zette zijn tijd neer op de nieuwe hypersoft compound maar het verschil met Lewis Hamilton op de ultrasoft was 0,4 seconde en dat is toch aanzienlijk te noemen.

Bovendien was Ricciardo niet alleen snel maar bleek zijn RB14 ook nog eens betrouwbaar te zijn want hij haspelde zo maar even 165 ronden af.

“Ik denk dat er drie snelle teams zijn en ik ben er zeker van dat Red Bull onze grootste rivaal zal worden,” aldus Allison. “Daar bestaat geen twijfel meer over.”

“We kunnen al moeilijk zeggen of wij een neuslengte voorsprong zullen hebben of dat zij dat zullen hebben maar wat ik wel weet is dat het heel close zal worden. Ik weet niet wat hun plannen op motorisch vlak nog zijn maar zoals ik het nu zie denk ik dat ze nog wel wat dingen aan hun koetswerk zullen veranderen tegen Melbourne.”

“Maar niemand probeert hier zand in de ogen te strooien, dat heeft ook geen zin,” gaat Allison verder. “We zijn hier immers om te testen en dat heeft geen zin als je niet weet wat je auto kan als de test erop zit.”

Ook Ricciardo zelf denkt dat Red Bull erin geslaagd is om het gat met Mercedes te verkleinen tijdens de winter. Hij moet wel toegeven dat Ferrari voor hem een beetje de onbekende factor is op dit moment.

“Het lijkt erop dat we korter bij Mercedes zijn gekomen,” aldus Ricciardo. “Ik weet niet goed wat ik van Ferrari moet denken. Van Mercedes ben ik vrijwel zeker dat ze iets sneller zijn dan ons maar van Ferrari ben ik niet zeker. Het zal allemaal korter bij elkaar liggen dan vorig jaar.”

De Australiër kon dinsdag niet aan de bak omdat hij zich niet goed voelde en zegt dat hij uitgeput is na zijn marathonstint van woensdag.

“Moest ik nu zeggen dat ik nog vol energie zit dan zou ik liegen, mijn tank is zo goed als leeg, maar we hebben een goede dag achter de rug en dat is het belangrijkste,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print