Mercedes tegen idee van kwalificatieraces met omgekeerde grid

Mercedes is als enige team tegen het idee om te experimenteren met kwalificatieraces met een omgekeerde grid wanneer er weer geracet kan worden.


Het idee van de sprint kwalificatieraces is niet nieuw en vorige vrijdag werd het idee tijdens een online meeting tussen de FIA, Liberty Media en de teams aangekaart om tijdens één race in Oostenrijk en één race in Silverstone het idee te testen. Volgens ‘Motorsport’ was Mercedes het enige team dat niet akkoord ging en voor een beslissing op dat niveau is unanimiteit nodig van de teams.

Dergelijk concept bestaat eruit dat de kwalificatie zal bestaan uit een sprintrace met een startopstelling die het omgekeerde zal zijn dan de stand van het kampioenschap. Op die manier moeten de betere teams proberen om zoveel mogelijk plaatsen te winnen om een zo gunstig mogelijke startpositie voor de race af te dwingen.

Het grootste deel van de teams zou hebben aangegeven dat ze akkoord gingen met de beslissing, inclusief Ferrari. Mercedes heeft duidelijk laten weten dat ze tegen het voorstel zijn, terwijl nog een paar andere teams nog wat langer bedenktijd wensten.

De reden waarom Mercedes tegen het voorstel is ligt nogal voor de hand. De ‘Silberpfeile’ domineren sinds 2014 de sport en starten ook dit jaar weer als grote favoriet aan het seizoen 2020, ze hebben er simpelweg niets aan om de regels te veranderen.

Ze hebben ook al de regel aanvaard die er voor zorgt dat de rijkere teams een handicap krijgen op het vlak van aerodynamische ontwikkeling. Dat moet er voor zorgen dat minder kapitaalkrachtige teams wat meer in het voordeel komen.

Normaal gesproken mogen we vandaag de officiële kalender verwachten van het F1-seizoen, hopelijk is er dan ook meteen duidelijkheid.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner