“Mercedes twijfelt aan Valtteri Bottas en wil hem dit seizoen nog vervangen door George Russell”

Daimler Media
Daimler Media

Volgens een insider bij Mercedes begint het team het vertrouwen te verliezen in Valtteri Bottas en zou Mercedes hem nog dit seizoen willen vervangen door George Russell, dat staat te lezen in het Britse dagblad ‘Daily Mail.’

Het contract van Valtteri Bottas bij Mercedes loopt aan het einde van het jaar af en de grote favoriet om hem te vervangen is Williams-rijder en Mercedes-protegé George Russell. Maar als we de berichten uit ‘Daily Mail’ mogen geloven bestaat de kans dat ze in Brackley niet zullen wachten om Bottas te vervangen door Russell.

Bottas is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij Mercedes en daarin wist hij tot nu toe negen races te winnen, tegenover vierenveertig voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton. In het meest dominante team werd hij derde, vijfde en twee keer tweede in de eindstand van het wereldkampioenschap. 

Na de race in Portugal van afgelopen weekend, waarin hij van de pole startte en als derde de finishvlag zag, is er volgens een insider van het team ‘wat onrust’ over Bottas in de fabriek.

“Hij krijgt het niet voor elkaar, en dat werd duidelijker door het optreden van Russell in Bahrein,” aldus de bron tegenover ‘Daily Mail.’

Vorig jaar viel George Russell in voor Lewis Hamilton bij Mercedes toen de wereldkampioen besmet was met COVID-19 en hij zou die race waarschijnlijk ook gewonnen hebben, ware het niet dat Mercedes het helemaal verknoeide bij zijn pitstop.

Ook het feit dat Red Bull met Sergio Perez een sterkere teamgenoot gekoppeld heeft aan Verstappen waardoor ze tactisch meer ruimte hebben om Mercedes stokken in de wielen te steken zorgt voor enige nervositeit in Brackley.

De uiteindelijke beslissing ligt uiteraard bij teambaas Toto Wolff en die heeft laten weten dat hij Bottas steunt. “Hij heeft niets te bewijzen,” aldus de Oostenrijker maar het is een feit dat de druk op Bottas enorm groot aan het worden is.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021