Mercedes verwacht in Singapore competitief te zijn: “We zijn optimistisch”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes verwachten ze na een ‘vormdip’ de voorbije twee races tijdens de volgende race in Singapore beterschap. De karakteristieken van het stratencircuit passen volgens Andrew Shovlin beter bij de Mercedes F1-bolide.

Na een tegenvallend raceweekend in Zandvoort was Mercedes ook op het hogesnelheidscircuit van Monza nooit echt competitief. Met de GP van Singapore kondigt zich een volledig ander soort circuit aan en bij Mercedes verwachten ze dan ook veel competitiever te zijn.

“Het ziet er naar uit dat wanneer we naar een circuit met weinig downforce gaan dat Ferrari dan veel competitiever is. In Monza leken ze anderhalf tot tweeënhalf tiende beter dan ons te presteren,” aldus Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director bij Mercedes. “Dat is de reden waarom ik denk dat onze wagen in Singapore, op een circuit met maximale downforce, beter zal presteren.”

“Onze performance op circuits met veel downforce, zoals Barcelona, Boedapest en zelfs op Zandvoort presteerde onze wagen goed, op dergelijke circuits hadden we een redelijk sterke performance.”

“We hopen dat we in staat zijn om wat sneller te zijn en ons terug in een positie bevinden waarin we voor podiumplaatsen kunnen strijden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner