Mercedes verwacht sterke tegenstand van Max Verstappen

James Allison, technisch directeur bij Mercedes, laat weten dat ze zich schrap zetten voor de tegenstand van Max Verstappen, die hij beschouwt als de grootste uitdager voor het komende seizoen,


De voorbije week kwam de Formule 1 op de proppen met een kalender van acht Europese races, te beginnen met twee GP´s in Oostenrijk en van daaruit trekt het circus naar Hongarije. Het is James Allison niet ontgaan dat Red Bull en Max Verstappen de laatste jaren steeds sterk voor de dag komen op beide circuits. Hij verwacht dan ook dat Mercedes het zal moeten hebben van de andere races.

“Het lijdt geen twijfel dat Max Verstappen dit jaar een geduchte tegenstander zal zijn,” aldus Allison in de podcast ‘F1Nation.’

“Ferrari heeft tijdens de pre season testen ook wat flitsen van goede vorm laten zien maar we kunnen ons inbeelden dat Max Verstappen weer sterk voor de dag zal komen in Oostenrijk. Red Bull is daar altijd vol zelfvertrouwen en ze hebben er een behoorlijke staat van dienst.”

Vorig jaar kwam Mercedes er verrassend genoeg niet aan te pas in Spielberg door problemen met de koeling hun bolides maar dat wil niet zeggen dat dit ook in 2020 het geval zal zijn.

“Onze campagne in Oostenrijk werd vorig jaar belemmerd door onze eigen fout aan de koeling van de wagen. Daardoor zaten we ver van het eigenlijke tempo van de wagen af”, gaat Allison verder.

“En het jaar daarvoor werden we gehinderd door wat problemen met de betrouwbaarheid en nogal onhandige acties achter de Safety Car.”

“Dus, ik denk dat we allemaal uitkijken naar Oostenrijk, en misschien kunnen we een beetje meer laten zien van tot wat we in staat zijn in plaats van de lichte ondermaatse prestaties die we er in de vorige twee seizoenen hebben neergezet,” besluit de Brit.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}