Mercedes vol vertrouwen na twee overwinningen op rij: “Er is nog meer op komst!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor het tweede raceweekend op rij slaagde Mercedes erin om te winnen. Nadat George Russell in Oostenrijk zegevierde was het deze keer Lewis Hamilton die in Silverstone mocht zegevieren. Het geeft Mercedes vertrouwen voor de komende races.

Bij Mercedes hebben ze de voorbije weken met de W15 duidelijk een serieuze stap vooruit gezet en dat zien we ook aan de resultaten want tijdens de laatste twee races wist het telkens te winnen. George Russell en Lewis Hamilton wonnen allebei een race, al was er ook de uitvalbeurt van Russell in Silverstone.

Toch is er bij Mercedes duidelijk sprake van een momentum dat meezit en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil dat momentum ook de komende races doortrekken, vooral om het van plan is om in Hongarije en België bijkomende updates wil introduceren. Mercedes bewandelt daarmee overduidelijk verder het pad van een agressieve ontwikkeling van haar F1-bolide.

“Er is op het vlak van performance meer op komst,” aldus Wolff in Silverstone. “We brengen updates naar Boedapest en Spa.”

“We mogen ons echter niet laten meeslepen, tijdens de vorige race wonnen we omdat we profiteerden van Verstappen en Norris die tegen elkaar reden maar deze keer was het een overwinning op eigen kracht.”

“We beschikten echt over snelheid, dat kon je zien toen George en Lewis aan de leiding reden en dat onder bijna alle omstandigheden die er waren.”