Mercedes: “Voor het eerst in acht jaar zijn we gewoon te traag”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Toto Wolff, de teambaas van het Mercedes F1-team, geeft toe dat voor de eerste keer in het turbo hybride-tijdperk zijn team tempo tekort komt in vergelijking met Red Bull.

De reactie van Toto Wolff kwam er na de GP van Stiermarken waarin over het ganse weekend bekeken Mercedes te licht bevonden werd. Enkel tijdens de derde oefensessie leek er voor Lewis Hamilton een sprankeltje hoop toen hij bovenaan de tabellen eindigde. Tijdens de kwalificaties zette Verstappen echter de puntjes alweer op de i door de pole te veroveren.

De jonge Nederlander verzilverde die pole ook door van start tot finish aan de leiding te blijven en Lewis Hamilton was in zijn Mercedes niet bij machte om daar iets aan te doen. Dat heeft ook zijn teambaas, Toto Wolff, gezien en die geeft ook toe dat zijn team op dit moment gewoon tekort komt.

“Een dubbel podium met de tweede snelste auto was de beste schadebeperking die we vandaag konden doen”, zei Mercedes-motorsportbaas gisteren na afloop van de race. “We hebben gevochten met alles wat we hadden, maar het was niet genoeg.”

“Geen slecht resultaat, maar wat moeilijk is, is dat het de eerste race in acht jaar is waar je gewoon het tempo mist”, vertelde hij na afloop van de race aan Sky Sports F1.

“Red Bull had duidelijk het snellere pakket dit weekend, en we hadden niet het tempo om strategische druk uit te oefenen op Max, die kon anticiperen op elke beweging die we maakten. Hij controleerde de race gewoon van aan de leiding.”

“De komende dagen zullen we ons achter de oren krabben en proberen naar de race te kijken om te zien of er iets is wat we beter hadden kunnen doen qua afstelling.”

“We hebben wat aanwijzingen gevonden voor de kwalificatie,” voegde hij eraan toe. “Maar is er iets dat we hadden kunnen optimaliseren met het racetempo?”

Maar Toto Wolff ziet ook positieve dingen zoals het feit dat Valtteri Bottas zich een weg naar een podiumplaats wist te knokken nadat hij een gridpenalty van drie plaatsen had gekregen na zijn spin in de pitlane op vrijdag.

“Met Valtteri hebben we Red Bull de derde plaats weten te ontfutselen, en hij heeft fantastisch werk geleverd door tot de laatste bocht op de banden te letten en Perez voor te blijven”.

Komend weekend staat er met de GP van Oostenrijk weer een race op de Red Bull Ring op het programma. Het is dus kort dag om antwoorden te vinden op de vragen die er afgelopen weekend gerezen zijn maar Wolff benadrukt dat de focus op 2022 gericht blijft.

“We wisten dat de tijd zou komen dat het moeilijker voor ons zou worden en die is er nu.”

“We zijn gestopt met ontwikkelen voor dit jaar omdat we geloven dat het volgend jaar zo belangrijk is om het goed te doen en zij blijven maar met updates komen.”

“Alle lof voor hun strategie. Red Bull is nog steeds sterk in ontwikkeling, terwijl onze focus nu vooral op 2022 ligt.”

“Maar dat betekent niet dat het kampioenschap voorbij is. Verre van dat. We zullen vechten met elk wapen dat we hebben, en de strijd is nog volop aan de gang.”

“We moeten gewoon de koppen bij elkaar steken en het beste halen uit het pakket dat we hebben.” 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen