Mercedes vreest Red Bull: “Hopelijk krijgen ze niet te veel voorsprong”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes mag er dan wel in geslaagd zijn om de eerste race van het nieuwe F1-seizoen te winnen, ze zijn op hun hoede en vrezen dat Red Bull eventueel een te grote voorsprong zou kunnen uitbouwen.

Al tijdens de testdagen in Bahrein werd duidelijk dat Mercedes nog veel werk te doen had met haar W12. De nieuwe Mercedes F1-bolide is nog niet zo competitief als gehoopt en is bovendien ook redelijk onrustig wat het rijden betreft. De problemen met de wagen oplossen en de wagen beter maken is niet zo eenvoudig als tijdens de voorbije jaren.

“Normaal gesproken, dit jaar niet, zou je naar de windtunnel gaan en proberen om doorheen het jaar extra downforce te verkrijgen en zou je je ook op de power unit focussen om wat meer vermogen te krijgen,” aldus Andrew Shovlin van het Mercedes F1 team.

“Beide aspecten zij dit jaar echter streng gereglementeerd, dus we hebben zeer weinig tijd in de windtunnel. Ook de tijd op de dyno is zeer sterk beperkt en je kan de prestaties van de motor dit jaar niet verbeteren.”

Bij Mercedes zijn ze dan ook bevreesd dat Red Bull doorheen het seizoen een blijvend voordeel zou verkrijgen, een kloof die ze niet meer dicht zouden krijgen.

“Het zal dit jaar van kleine dingen afhangen, veel meer dan normaal omdat ik niet inzie hoe we in die mate ontwikkelingen zullen kunnen doen waarmee we een duidelijke voorsprong verkrijgen. Hopelijk ontwikkelt Red Bull zich niet tot een niveau waarop het duidelijk voor ligt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022