Mercedes: “Vroege pitstop Bottas heeft Lewis Hamilton geholpen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Andrew Shovlin van Mercedes had zijn team de belangrijke call die Lewis Hamilton de overwinning opleverde voor een groot deel te danken aan de vroege pitstop van teamgenoot Valtteri Bottas.

Toen het begon te regenen was Valtteri Bottas één van de eerste rijders die binnenkwam om over te schakelen naar intermediates. Die vroege pitstop bleek cruciale info op te leveren voor de strategisten van Mercedes om Lewis Hamilton eveneens binnen te roepen.

“De sleutel tot succes was de manier waarop je de weerinfo interpreteerde,” aldus Andrew Shovlin. “Zoals jullie weten hebben alle teams dezelfde regenradar. We konden de regen zien komen en je kon zien dat het met lichte regen zou beginnen.”

“We konden ook zien dat het heviger zou beginnen regenen. Dat was ook waarop we reageerden.”

“Maar op een bepaalde manier werd onze beslissing ook geholpen door het feit dat Valtteri zich buiten de punten bevond en dat hij niets te verliezen had. We waren dan ook de eerste om de switch te maken.”

“Vervolgens konden we zien hoe de banden presteerden en dit zorgde ervoor dat we ook Lewis lieten stoppen voor intermediates. Ook het feit dat we niet aan de leiding van de race reden zorgde ervoor dat we iets makkelijker onze beslissing konden nemen.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA