Mercedes: “Wat in de eerste bocht tussen Lewis Hamilton en George Russell gebeurde was een fout”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In een terugblik op de GP van Qatar laat het Mercedes F1 team verstaan dat er tijdens de strategische vooruitblik op de race wel degelijk mee rekening werd gehouden dat Lewis Hamilton en George Russell tijdens de start elkaar tegen konden komen. Dat het uiteindelijk tot een aanrijding kwam is volgens Mercedes een ‘fout’.

“Van al de rijders op de grid was Lewis het meest beperkt in zijn mogelijkheden op het vlak van banden voor de race, in het bijzonder wat de medium band betreft,” aldus Mercedes trackside engineering director Andrew Shovlin in een video van Mercedes op YouTube. “Dat kwam doordat we op vrijdag tijdens de oefensessie heel wat ronden reden alvorens we beseften dat er een probleem was met de banden.”

“De medium band waarmee Lewis ging rijden had nog zo’n korte levensduur dat het eigenlijk op een soft-band leek.”

“Gezien het feit dat George tijdens de sprintrace een zeer goede start had op de zachte band, en hij presteerde ook zeer goed tijdens de herstarts na de safety car. Daarom beslisten we om Lewis op de zachte bandencompound te laten starten zodat hij meer grip zou hebben. Op het vlak van levensduur van de band hadden we niet echt een nadeel.”

Volgens Shovlin werd voorafgaand aan de race tijdens de briefing benadrukt dat er tijdens de sprintrace op de zachte bandencompound veel grip was en er goed gestart werd.

“We bespraken zondagochtend met beide rijders de bandenkeuze om op te starten en er was altijd de kans dat Lewis op de zachte bandencompound beter zou starten en George in de eerste bocht zou inhalen.”

“Dat namen we mee in overweging maar ze wisten dat ze op een verschillende strategie stonden. Het was belangrijk en duidelijk dat ze elkaar geen tijd zouden doen verliezen maar we gingen tijdens de race geen teamorders opleggen.”

“Wat in de eerste bocht is gebeurd was gewoon een fout,” besloot Shovlin.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023