Mercedes: “We denken een oplossing te hebben voor ons motorprobleem”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team onthulde vandaag haar nieuwe F1-bolide. Net als bij de andere F1-bolides is de nieuwe wagen een doorontwikkeling van de wagen van vorig jaar maar bij Mercedes ging er veel aandacht naar het oplossen van betrouwbaarheidsproblemen met de F1-motor.

We zouden het inderdaad misschien vergeten door de dominantie van Mercedes maar de renstal werd vorig jaar meermaals geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen. Die problemen werden grondig aangepakt voor het nieuwe F1-seizoen 2021.

“We introduceerden in 2020 een volledig nieuw ontwerpen, vooral de MGU-K veranderde aanzienlijk,” aldus Hywel Thomas, de baas van de motorafdeling bij Mercedes.

“Het zorgde ervoor dat we een mooie stap vooruit konden zetten wat performance betreft, maar het bleek een ontwerp dat moeilijk te bouwen was en de betrouwbaarheid was niet optimaal.”

“De MGU-K deed het vaak erg goed en presteerde vaak zoals we ervan verwacht hadden maar enkele keren viel het ook voor dat hij halverwege de levensduur problemen veroorzaakte.”

“Voor 2021 hebben we teruggekeken en aanpassingen gedaan. We hebben enkele stappen ondernomen om de betrouwbaarheid van de power unit te verbeteren. In 2020 gebruikten we een aluminium structuur die niet betrouwbaar genoeg was , daarom hebben we nu een nieuwe legering gebruikt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022