Mercedes: “We kunnen het ons niet veroorloven om nog meer punten te laten liggen”

Mercedes-teambaas Toto Wolff is duidelijk: teleurstellende raceweekends zoals die van Monaco en Montreal behoren niet meer tot de opties.


Dat Monaco een wat moeilijker weekend ging worden was niet echt een verrassing, het circuit in het prinsdom ligt de Mercedes-bolide namelijk niet zo goed. De slechte prestatie tijdens de GP van Canada kwam dan weer wel als een verrassing want Lewis Hamilton had de laatste drie edities op zijn naam geschreven, terwijl hij dit jaar slechts een vijfde plaats uit de brand wist te slepen.

“Het weekend in Canada voldeed niet aan onze verwachtingen,” moest Wolff toegeven. “Montreal was vroeger een circuit waar we altijd om de overwinning gevochten hebben maar dit jaar presteerden we zowel op zaterdag als zondag slecht.”

“We hebben het weekend van Canada geanalyseerd en weten nu waarom we slecht presteerden, maar dat verandert niets aan het feit dat we punten hebben laten liggen.”

Hamilton moest na de race in Canada de leiding in het kampioenschap aan Sebastian Vettel laten. De voorsprong van de Duister bedraagt slechts één punt. De motorsportbaas van Mercedes beseft dat het een spannende strijd wordt om de titel en Mercedes mag nergens nog punten laten liggen.

“Het wordt een intense strijd en we moeten elk weekend ons beste beentje voorzetten om races te winnen en in de running te blijven voor de wereldtitel. Dit team heeft al bewezen dat het moeilijkheden kan overwinnen en we werken heel hard om ook deze problemen klein te krijgen.”

De eerste kans om iets recht te zetten krijgen ze komend weekend op het circuit Paul Ricard, tijdens de GP van Frankrijk. Het is al van 1990 geleden dat daar nog een F1-race afgewerkt werd, wat maakt dat de teams met een minimum aan data naar Le Castellet afzakken.

“Frankrijk moet normaal gesproken een interessante race worden,” aldus Wolff. “Het gebeurt nog maar weinig dat we op een circuit racen waar we zo goed als geen data uit het verleden hebben. Dat maakt dat de voorbereiding wat moeilijker is maar het onbekende maakt het ook interessant.”

Met de race in Frankrijk begint ook een drukke periode want een week nadien strijkt het F1-circus al in Oostenrijk neer en een week daarna staat de GP van Groot-Brittannië op het programma. Als er iets niet snor zit is er tussen de races weinig tijd om daar iets aan te doen.

“De GP van Frankrijk is de eerste van drie races op drie weken tijd, dat zal alle teams tot het uiterste drijven. Maar het geeft ons ook de kans om op drie weken tijd een pak punten te pakken en dat is wat we van plan zijn,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen