Mercedes: “We zijn klaar voor een bitse strijd”

Bij Mercedes willen ze na de zomerstop tijdens de GP van België de draad weer opnemen na een sterk einde van de eerste seizoenshelft.


De ‘Silberpfeile’ staan komend weekend in Spa-Francorchamps niet te boek als uitgesproken favoriet. Desondanks leidt Mercedes in beide kampioenschappen en hoopt teambaas Toto Wolff toch op een sterke prestatie van zijn team na een sterk einde van de eerste helft van het seizoen.

“Na vijf races in zes weken net voor de zomerstop kwam die onderbreking op het juiste moment,” aldus Wolff. “Het gaf ons de tijd om de batterijen weer op te laden en met een fris hoofd aan een zware tweede seizoenshelft te beginnen.”

“Alles ligt extreem kort bij elkaar in beide kampioenschappen en ik verwacht een spannende strijd die tot Abu Dhabi zal duren.”

De bolide van Mercedes heeft al bewezen dat ze zich uitstekend leent tot circuits met een hoge topsnelheid maar het legendarische circuit van Spa-Francorchamps vergt sinds jaar en dag een mix van downforce en snelheid.

“Vanuit ons standpunt is het een moeilijk circuit. Het is niet gemakkelijk om de juiste afstelling te vinden op een circuit dat zowel lange rechte stukken heeft als veel hoogteverschillen en snelle bochten die veel downforce vergen.”

“Er moet genoeg downforce zijn voor de bochten maar je wil ook niet te veel weerstand op de lange rechte stukken.”

De Oostenrijker wil geen boude voorspellingen maken maar hij kan niet ontkennen tevreden te zijn met het feit dat zijn team net voor de zomerstop het laken weer naar zich toe wist trekken.

“Als het huidige seizoen ons één ding geleerd heeft is het wel dat er geen uitgesproken favorieten meer zijn voor bepaalde circuits en dat het niet altijd de snelste auto is die wint. De balans lijkt wel heen en weer te gaan van circuit tot circuit. Het is wel duidelijk dat onze tegenstanders al het mogelijke doen en helemaal klaar zijn voor een bitse strijd.”

“We moeten geconcentreerd blijven en hard werken om onze zwakke punten te elimineren en op onze sterke punten verder te bouwen. We moeten het dit seizoen race per race bekijken.”

“Het lijkt er op dat we nog lang zullen spreken over dit seizoen, ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen