“Mercedes wil beide rijders nog steeds gelijke kansen geven”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft in de nasleep van de GP van Bahrein laten weten dat Mercedes nog steeds beide rijders gelijke kansen wil geven, dit ondanks de teamorders die in Bahrein gehanteerd werden.

Tijdens de race kreeg Valtteri Bottas twee keer te horen dat hij aan de kant moest voor teamgenoot Lewis Hamilton. De Fin deed dat ook daadwerkelijk twee keer tijdens de race, al viel de teleurstelling na afloop van de race duidelijk van Bottas zijn gezicht te lezen.

Toto Wolff werd gevraagd of het niet eenvoudiger is om de rijder die zich het meest naar voor kwalificeert de beste kansen te geven op de overwinning.

“Nee, dat zou te hard zijn. Het zou het tegenovergesteld zijn van wat we de voorbije jaren gedaan hebben. het is belangrijk dat ze bij aanvang van de race gelijke kansen krijgen,” aldus de Mercedes-motorsportbaas.

“We hadden waarschijnlijk een andere beslissing genomen indien Valtteri vooraan reed, zijn probleem met de banden had, en Lewis tweede was. Nu Vettel tussen hen beide reed, was er niets dat we konden doen. Het was dan ook de ‘perfecte storm’.”

Mercedes en Toto Wolff beseffen echter dat de situatie dit jaar anders is dan de voorbije jaren, toen Mercedes de F1 domineerde en via de zogenaamde ‘rules of engagement’ ervoor probeerde te zorgen dat Nico Rosberg en Lewis Hamilton met elkaar de strijd mochten aangaan maar dat ze wel op een faire manier met elkaar moesten omgaan. Mercedes voerde de maatregel in nadat Hamilton en Rosberg tijdens de GP van Spanje 2016 tegen elkaar reden en allebei moesten opgeven.

Volgens Toto Wolff zal Mercedes dit seizoen een andere aanpak moeten hanteren waarbij er op een bepaald moment tijdens de race zal moeten gekozen worden voor de rijder die het meeste kans maakt om te winnen.

“Daar houden we helemaal niet van,” antwoordde Toto Wolff op de vraag of er een aanpassing op de ‘rules of engagement’ zou komen. “Het is niet wat we de voorbije jaren gedaan hebben maar de situatie is momenteel anders.”

“We willen beide wagens echter bij de start van de race een gelijke kans geven, dat zijn we hen verschuldigd. Vervolgens zie je wat we tijdens de race gedaan hebben. We hebben teamorders gegeven, we deden dat zelfs twee keer, omdat we aanvoelden dat het onze enige mogelijkheid was om de race te winnen,” besluit Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print