“Mercedes wil in Miami belangrijke updates introduceren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team wil enkele belangrijke updates op de W13 introduceren die enkele problemen met de wagen moeten verhelpen of op zijn minst minder erg moeten maken. Bedoeling is om de updates al tijdens de komende race in Miami te introduceren.

Na een moeilijke seizoensstart lijkt de performance bij Mercedes de voorbije races nog verder bergaf te gaan. Vooral het raceweekend in Imola was bijzonder wisselvallig met slechts een dertiende plaats voor Lewis Hamilton tijdens de race op zondag.

Daarmee lijkt een nieuw dieptepunt te zijn bereikt want eerder tijdens het raceweekend sneuvelden beide Mercedes-rijders ook al in Q2, iets dat in geen jaren was voorgevallen. Er wordt echter hard gewerkt om tegen de race in Miami belangrijke updates te introduceren op de W13.

“We gaan vooruit, we leren steeds meer,” aldus Andrew Shovlin van Mercedes in een video van het team.

“Hopelijk kunnen we binnenkort, liefst al in Miami, beginnen met het introduceren van enkele nieuwe onderdelen op de wagen die ons vervolgens een indicatie kunnen geven of we de juiste richting uitgaan.”

“We verwachten het niet van de ene op de andere dag te kunnen oplossen. Maar als we een idee kunnen krijgen of we de juiste richting uitgaan, dat we echt begrijpen waar ons probleem ligt, dan kunnen we tevreden zijn en zitten we op het juiste pad.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner