“Mercedes wil niet alle races winnen”

Mercedes won tot nu alle races van het nieuwe F1-seizoen, maar echt alle races van het F1-seizoen 2014 winnen? Dat is volgens Niki Lauda geen doel van Mercedes.
image
Tijdens de eerste vier raceweekends veroverde Mercedes telkens de polepositie en nadien won het ook telkens de race. De eerste race in Australië werd gewonnen door Nico Rosberg terwijl teamgenoot Lewis Hamilton moest opgeven door technische problemen. De drie raceweekends daarna was het telkens Lewis Hamilton die met de zege aan de haal ging en Nico Rosberg zorgde er met zijn tweede plaats telkens voor dat het een dubbeloverwinning werd voor Mercedes.

Moet het nog gezegd worden dat Mercedes momenteel de Formule 1 domineert? Overduidelijk niet, maar Niki Lauda laat weten dat Mercedes niet verwacht dat het alle races zal winnen, dat wil het bovendien ook niet. Alle races die gewonnen worden door één team, dat is ook niet goed voor de sport.

“Wat we nu meemaken is het oogsten na al het harde werk dat we de voorbije maanden verricht hebben,” aldus Lauda tegenover de Zwitserse krant Blick. “We willen zeker en vast niet alle races winnen, dat zou niet goed zijn voor de Formule 1. We denken echter ook niet wat er nu gebeurt normaal is. De andere teams zullen sterker worden.”

Eerder deze week liet Nico Rosberg nog doorschijnen dat hij verwacht dat Mercedes tijdens de eerste race op Europese bodem, de GP van Spanje, haar voorsprong tegenover de concurrentie nog zal vergroten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}