Mercedes wil nieuwe wagen halfweg januari laten debuteren

Toto Wolff van Mercedes heeft tijdens een interview met Gazzetta dello Sport laten uitschijnen dat de nieuwe wagen binnenkort reeds zijn debuut zal maken.

De eerste officiële wintertest gaat op 1 februari in Jerez van start. Maar bij Mercedes willen ze hun nieuwe wagen reeds vroeger de baan opsturen. Dan kan uiteraard, wanneer er sprake is van een zogenaamde filmdag, een achterpoortje in het reglement dat een beperkt aantal kilometers op speciale demobanden toelaat.

“We liggen momenteel op schema met de ontwikkeling van onze nieuwe wagen. We hebben een goed idee van waar we momenteel staan met het chassis en de motor”, zei Mercedes-baas Toto Wolff tegenover Gazzetta dello Sport.

“De wagen op tijd klaar hebben voor een testdag die we halfweg januari gepland hebben op het circuit van Silverstone is ons eerste doel. Vervolgens is er de eerste test in Jerez waar we een eerste indruk zullen krijgen over hoe we ervoor staan ten opzichte van de concurrentie.”

Toto Wolff liet ook nog verstaan dat er nog geen datum voor de presentatie van de nieuwe wagen is vastgelegd. De kans is volgens Toto Wolff echter groot dat die presentatie zal plaatsvinden tijdens de eerste wintertest.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}