Mercedes zegt het zelf: “We hebben ons ware potentieel nog niet getoond”

Tijdens de eerste wintertest in Jerez was Mercedes geen enkele keer bovenaan de tijdlijst terug te vinden. Het doet de concurrentie vermoeden dat Mercedes haar ware potentieel nog niet heeft getoond en dat bevestigd nu ook Aldo Costa van Mercedes zelf.
image
Drie keer een Ferrari, één keer een Sauber, met Ferrari-motor. Dat was kort samengevat de uitslag tijdens de vier testdagen. Mercedes was ondanks haar dominant seizoen 2014 niet bovenaan terug te vinden.

Het viel ook de concurrentie meteen op. Er werd meteen gezegd dat Mercedes verstoppertje aan het spelen was. Bij de renstal waren ze immers best tevreden over de testdagen in Jerez. Nico Rosberg en Lewis Hamilton maalden heel wat kilometers af, waarmee de betrouwbaarheid van de nieuwe wagen bevestigd werd. Maar besttijden, daarop was het nog wachten.

Aldo Costa, de hoofdingenieur van Mercedes, laat nu weten dat Mercedes inderdaad haar ware potentieel nog niet getoond heeft.

“We zijn niet naar Spanje afgereisd om onze performantie te bevestigen maar om de betrouwbaarheid na te gaan,” zei Aldo Costa tegenover ‘Gazzetta dello Sport’. “Er is nog maar weinig echt gezien van de performantie, maar ik denk dat het bij ons net als bij de andere teams is.”

De nieuwe Mercedes W06 Hybrid lijkt in eerste instantie niet veel te verschillen van haar voorganger maar schijn bedriegt soms.

“De nieuwe wagen is een evolutie van de vorige. Er zijn echter enorm veel nieuwe onderdelen die van buitenaf niet te zien zijn. Ze maken een groot verschil,” besluit Aldo Costa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}