Mercedes ziet de humor wel in van Red Bull-protest tegen DAS-systeem

Bij Mercedes zijn ze er van overtuigd dat hun ‘dual axis steering-systeem’ perfect legaal is. Via de sociale media reageren ze dus op hun eigen ironische manier op het protest van Red Bull Racing.


Nadat Mercedes tijdens beide oefensessies op de Red Bull Ring telkens met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden was blaakte de renstal uiteraard van zelfvertrouwen. Maar dan volgde plots het officieel protest van Red Bull tegen het DAS-systeem van Mercedes.

Bij Mercedes lieten ze de voorbije maanden al meermaals verstaan er alle vertrouwen in te hebben dat hun systeem legaal is en dat ze er mee mogen rijden. Ze reageerden dan ook wat op een ironische en humoristische wijze toen het nieuws van het officieel protest bekend raakte.

Eerste volgde een retweet van het ‘breaking news’ dat de officiële F1-website op haar sociale media meedeelde. Kwestie van “there is no such thing as bad publicity”.

Gevolgd door een veelzeggende tweet waarin Mercedes met ‘grote’ ogen naar de officiële mededeling van het protest verwees:


Wij zijn alvast benieuwd wat het verdict na het protest zal zijn. Ook de concurrentie zal alvast de beslissing met grote ogen aanschouwen. Mercedes zou met het DAS-systeem een voordeel van zo’n twee tienden van een seconde halen, al zou dat volgens sommigen ook kunnen oplopen tot zelfs een halve seconde per ronde.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner