Merceds verkoopt belang in McLaren, McLaren wil samenwerken met Ferrari

De Britse renstal McLaren heeft haar aandelen van autoproducent Mercedes teruggekocht.
McLaren heeft een opnieuw een bijzondere sportwagen weten te bouwen. De zogenaamde MP4-12C zal echter wel pas te koop worden aangeboden in 2011. Bij de renstal McLaren verklaarde teambaas Martin Whitmarsh alvast dat bovenvermelde wagen voor nieuwe investeringen zal zorgen. Hevige supporters zouden de boodschap hiermee dus begrepen moeten hebben. Niet alle winst van de MP4-12C zal richting de Formule 1 terugkeren.

McLaren werkte sinds 1955 samen met de Duitse autoproducent Mercedes en dat is in 2010 nog steeds niet anders. Mercedes kocht een eigen renstal maar behield uiteraard haar aandeel binnen McLaren nog. Mercedes zou volgens Whitmarsh een deel van haar aandelen aan McLaren hebben terugverkocht. Wel hield het nog 11 procent achter de hand.

“McLaren heeft opnieuw een bijzondere sportwagen klaar maar hij zal pas ten vroegste in 2011 te koop worden aangeboden. Mercedes bezit nu nog maar 11 procent van McLaren en dit is geen veelbetekende hoeveelheid meer. Een deel van de opbrengst van de MP4-12C zal waarschijnlijk als investering voor onze renstal worden gebruikt. McLaren staat nu helemaal op eigen benen”, zo verklaarde Martin Whitmarsh.

Verder is nu wel nog gebleken dat McLaren reeds bij Ferrari is gaan aankloppen om daar mee samen te werken. Whitmarsh zou ondertussen ook hebben toegegeven dat hij met Luca di Montezemolo in gesprek is geweest.

“Tijdens het gesprek moest blijken dat we met Ferrari willen racen. De vraag is wat ze zelf willen doen. Waarom zouden we niet kunnen samenwerken”, aldus Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}