“Met de nieuwe 18-inch banden kan je als F1-piloot veel meer pushen”

Ferrari
Ferrari

De F1-piloten vragen er al jarenlang naar, en Pirelli lijkt er met de 18-inch banden te hebben voor gezorgd, banden waarmee je veel meer kan pushen.

In de aanloop naar de introductie van de definitieve versie van de nieuwe 18-inch banden hebben al de teams, op Williams na, meegewerkt aan het ontwikkelen van de nieuwe banden. Dat lijkt ook te hebben geholpen want tijdens de eerste driedaagse test in Barcelona werd er bijzonder weinig over de nieuwe banden gesproken.

Dat op zich is uiteraard goed nieuws want het betekent dat Pirelli eindelijk weinig tot geen kritiek moest incasseren over de banden die het ontwikkeld had. Volgens Carlos Sainz kan er dan ook veel meer gepusht worden met de nieuwe 18-inch banden, de Spanjaard is duidelijk fan van de nieuwe banden.

“Ik heb vorig jaar redelijk wat getest, ik denk dat ik in totaal zo’n drie of vier dagen met de banden heb getest,” vertelt Sainz wanneer hem gevraagd wordt naar de nieuwe banden van Pirelli.

“Ze lijken erg goed bij de nieuwe generatie wagens te passen, ze stellen ons in staat om meer te pushen. In vergelijking met vorig jaar lijken ze ook iets minder te oververhitten, er is ook iets minder bandenslijtage.”

Dit alles kan het spektakel komend seizoen waarschijnlijk alleen maar ten goede komen, al moeten we uiteraard tot de eerste races wachten om te zien of dat ook daadwerkelijk het geval is.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print