“Michael Masi moet nog een kans krijgen om racedirecteur te blijven”

F1
F1

Daniel Ricciardo vindt dat zijn landgenoot Michael Masi nog een kans moet krijgen en dat hij moet aanblijven als racedirecteur van de F1.

Na het plotse overlijden van Charlie Whiting in 2019 wachtte Michael Masi de loodzware taak om de rol van racedirecteur van de Formule 1 over te nemen. 

In een ideale wereld zou niemand ook maar de naam van de racedirecteur van de Formule 1 kennen maar helaas voor Masi zelf heeft hij tijdens de seizoensfinale van eind vorig jaar, naast Max Verstappen en Lewis Hamilton, de hoofdrol opgeëist.  

Bij de voorstelling van de nieuwe McLaren MCL36 afgelopen week kreeg hij alvast de steun van zijn landgenoot Daniel Ricciardo.

“Ik hou er niet van om namens mensen te spreken, maar als Michael wil blijven, dan moet hij blijven,” zei Ricciardo. “Ik denk niet dat één evenement het beeld van alles moet zijn, als je begrijpt wat ik bedoel.”

“Ik ging natuurlijk naar huis voor Kerstmis en dat en onvermijdelijk vrienden, familie waren als ‘woah, die laatste race – wat vond je ervan?’ Dus het was zeker gemengd.”

“Ik zou zeggen dat er meer waren die zeiden: ‘Ik weet niet wat ik ervan vond’, maar anderen zeiden: ‘Nou, dat was best vermakelijk – laatste ronde, de titel werd beslist’.”

“Ik zat op de eerste rij – om de een of andere reden lieten ze me vlak achter hen. Dus ik had zoiets van ‘wow, gebeurt dit echt? Dit is gekkenwerk’.”

“Ik zag het op TV in 2008, met Massa en Lewis en ik dacht ‘dat zal nooit meer gebeuren’. Blijkbaar gebeurde het wel.”

De seizoensfinale van 2021 heeft heel wat controverse losgemaakt maar Ricciardo hoopt dat het geen afknapper geworden is voor de fans.

“Ik denk dat het een moment in de tijd was, zeker, en niet iedereen gaat dat moment in de tijd waarderen. Maar ik denk dat liefhebbers van de sport nog steeds liefhebbers van de sport zullen zijn en waarschijnlijk als er iets is, nieuwsgierig zullen zijn naar wat er in 2022 gebeurt.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print