Michael Masi: “Rijdersbriefings moeten geheim blijven”

In 2017 experimenteerde men al eens met videofragmenten vrij te geven van de rijdersbriefings. Misschien is dat wel leuk voor de fans maar racedirecteur Michael Masi zit niet te wachten op een terugkeer ervan.


Vorig jaar wachtte Michael Masi de zware taak om in de voetsporen te treden van de plots overleden Charlie Whiting. Ondertussen is hij goed ingewerkt en is hij niet bang om zijn mening te ventileren.

Zo laat hij verstaan dat hij geen fan is van het idee om de fans via camera’s de rijdersbriefings te laten meevolgen.

“Voor mij is de rijdersbriefing een discussie achter gesloten deuren. Rijders zouden een forum moeten hebben om mij in een vertrouwde omgeving aan te spreken. Zonder te worden beoordeeld”, aldus Masi tegenover ‘Motorsport-Total.com.’

Sinds Liberty Media aan de touwtjes trekt in de Formule 1 proberen de Amerikanen er alles aan te doen om de sport korter bij de fans te brengen. In 2017 ontstond zo het idee om de rijdersbriefing op vrijdag te filmen en naar buiten te brengen maar dat viel bij sommige rijders niet in goede aarde.

Bepaalde rijders hadden het gevoel dat ze niet meer vrijuit konden spreken als er camera’s op hen gericht zouden staan en dat is een standpunt waar Masi wel begrip kan voor opbrengen.

“Als het publiek als het ware kan deelnemen aan deze discussies is de kans groot dat er dingen verkeerd begrepen worden.”

Masi vergelijkt het een beetje met de sfeer die in de kleedkamer hangt bij andere sporten, een heiligdom waar vrijuit kan gesproken worden en waar sporters geen schrik moeten hebben dat ze verkeerd begrepen worden.

De beslissing om de rijdersbriefings niet uit te zenden werd volgens Masi genomen voor zijn tijd.

“Ten eerste ben ik niet van plan om die beslissing terug te draaien en ten tweede is het geen beslissing die de betrokkenen en ikzelf van de ene dag op de andere kunnen nemen. Er zijn veel betrokken partijen,” aldus Masi.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner