“Michael Schumacher bevindt zich in een vegetatieve toestand, volledig herstel onwaarschijnlijk”

Woensdag bracht de Franse TV-zender RMC Story een documentaire over Michael Schumacher met de naam “Michael Schumacher: op zoek naar de waarheid” met als doel proberen te begrijpen hoe het tegenwoordig gesteld is met de F1-legende.


RMC Story ging te rade bij verschillende experten om een antwoord te vinden op de vraag hoe Michael Schumacher er momenteel aan toe is en wat de toekomst nog kan brengen.

In 2013 kwam Schumacher tijdens een skitocht ongelukkig ten val en heeft de familie slechts met mondjesmaat wat informatie over de toestand van de Duitser vrijgegeven.

Na zijn ongeval werd Schumacher overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Grenoble waar de intracraniële hematomen, ofwel de bloedingen in de schedel, behandeld werden. Volgens Erich Riederer, neuroloog in Zürich, is met die ingreep waarschijnlijk te laat gewacht.

“Volgens mij is er te lang gewacht met de druk van de hersenen te halen,” vertelt Riederer tegenover RMC Story. “Als je te lang wacht zal er hersenweefsel vernietigen. Schumacher is een bekend persoon. Hebben ze te lang gewacht? Waarschijnlijk wel.”

Riederer denkt dat Schumacher zich momenteel in een ‘vegetatieve toestand bevindt.

“Dat wil zeggen dat hij bij bewustzijn is, maar niet antwoordt. Hij ademt, zijn hart klopt, waarschijnlijk kan hij rechtop zitten en met de hulp van iemand anders kan hij wat kleine pasjes zetten, maar niet meer dan dat.”

“Volgens mij is dat het maximum. Bestaat er nog een kans dat hij terug wordt zoals voor zijn ongeval? Ik denk het eerlijk gezegd niet.”

Naast Riederer komt ook spoedarts Gerald Kierzek aan het woord en die treedt zijn collega bij door te stellen dat Schumacher na zes jaar met een zwaar hersenletsel waarschijnlijk bedlegerig is.

Hij stelt ook dat de Duitser waarschijnlijk een fysieke metamorfose heeft ondergaan door de spierafbraak.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print